Jachthaven

Add code to the top of your posts

… dit is echt een goede haven waarover nagedacht is en die met veel zorg wordt onderhouden. Dat spoort bezoekers ook aan om zorgvuldig met de spullen en omgeving om te gaan. Een plezier om één of meerdere dagen te verblijven. Compliment !

Onze gezellige jachthaven ligt bij het dorpje de Heen in West-Brabant. Het is een landelijk gelegen jachthaven aan de Steenbergse Vliet, 3 kilometer van het Volkerak Zoommeer. Het is een particuliere haven met een capaciteit van 300 ligplaatsen.
De naam de Schapenput is ontleend aan de naam van het perceel waarop de haven gevestigd is. Vroeger was er een laagte in het perceel waarin water stond en waaruit de dieren konden drinken, dit noemde men “de Schapenput”.
De jachthaven is gelegen in het land van Merijntje Gijzen bij het rustieke dorpje de Heen.

Rondom de Jachthaven

De omgeving kenmerkt zich door rust en mooie natuur. De rietkragen langs de Steenbergsche Vliet zijn schitterend en geven goede beschutting bij winderig weer; ideaal voor vissers.

Het sluizencomplex Benedensas is hierop een mooie aanvulling. Hier wordt het natuurgebied van gorzen en slikken mooi gecombineerd met het gemoedelijke leven op het water van de recreatieve watersporter.
In dit prachtige natuurgebied worden (dag)excursies georganiseerd vanaf de voetgangersbrug bij het historische sluisje Benedensas aan de monding van de Steenbergsche Vliet.

Het dorpje de Heen telt circa 600 inwoners, er zijn verschillende voorzieningen zoals een eetcafé, pannenkoekenhuis en een gemeenschapshuis .

Naast de jachthaven is camping de Uitwijk gelegen en het is dus mogelijk om met familie en vrienden af te spreken elkaar hier te ontmoeten, de een met een caravan, de ander met de boot.